Jornades 2010

Clua de Meià. 16, 17 i 18 de juliol de 2010

Després d'un any de descans estem aquí de nou preparant aquest esdeveniment ple de força i llibertat. Aquest any hem pensat dedicar les jornades a un nou model de vida situada en l'entorn rural, amb una plena autosuficiència i independència d'aquest sistema opressor. No només un aïllament social bucòlic, sinó projectes de vida amb un posicionament polític clar y actiu: les comunitats rurals com a focus de lluita.

Vam valorar centrar-nos en la lluita antidesarrollista, però, ja que n’hi ha una ferma proposta de fer una acampada en aquest sentit, també aquest estiu a Catalunya, hem decidit no triar aquesta temàtica i així poder complementar-nos mútuament amb questes jornades.
A les jornades de l’alliberament de la terra ens hem centrat en tres eixos temàtics claus per tractar i profunditzar el nostre coneixement i la nostra experiència:

Bioconstrucció: la necessitat de conèixer i experimentar formes i materials que ens duguin a una convivència amb tot allò natural, el més respectuosa i integrada possible.

Autogestió de l'alimentació i la salut: tant la indústria alimentària, com la farmacèutica, amb tota la cadena de distribució que arrosseguen per davant i per darrere són uns dels sectors que més estan destruint el planeta i a nosaltrxs mateixxs. A més, són totalment prescindibles, però el capital ens els està arrabassant, fent-nos creure que som incapaços d'alimentar-nos i guarir-nos pel nostre compte, i obligant-nos a desfilar per supermercats, consultes mèdiques i farmàcies de tot tipus, per a comprar uns productes industrials i per a això hem d'esclavitzar-nos per un salari de merda.

Convivència i resolució de conflictes: un pas indispensable per poder viure tal i com pensem és entendre'ns col•lectivament. Molts projectes en aquest sentit, molt ben plantejats a nivell tècnic i polític, han fracassat per qüestions humanes, de convivència. La nostra intenció és donar a conèixer processos vivencials i eines per a solucionar aquest tipus de conflictes.

A més de tot això tindrem també projeccions, concerts i actuacions per a amenitzar les vetllades; organitzarem activitats paral•leles per als nens; prepararem uns deliciosos menjars vegans per a autogestionar les jornades; hi haurà espai per a distribuïdores alternatives; i altres sorpreses que anirem desvetllant.
Si vols veure el programa actualitzat clica aquí.

Aquest any tornaran a ser a Clua de Meià, La Noguera , Lleida, per als que no ho conegueu, un lloc entranyable envoltat de naturalesa que encara no està gaire destruït, per sort.

Si tens alguna proposta que encaixa amb les jornades escriu com més aviat millor a: liberaciontierra@yahoo.es. Si et motiva venir a ajudar-nos en l'organització i preparació de les jornades, escriviu-nos al mateix mail, necessitem penya que ens tiri un cable!!
Res més de moment, salut!

Pacha mama
Amics/gues i veins/es de Clua

L'alliberament de la Terra és un objectiu fonamental inseparable de la lluita per l'alliberament dels pobles, de la dona, de la sexualitat o dels animals.